piątek, 1 maja 2015

Muffiny z ciecierzycy z truskawkami.


W związku z tym, iż jestem ogromnym łasuchem, zaczęłam tak kombinować, żeby móc jeść słodkości bez wyrzutów sumienia. Tak zrodził się przepis na muffiny z ciecierzycy, na które już dawno miałam ochotę :-) Przepis jest banalnie prosty, a w smaku w ogóle nie czuć cieciorki. Muffiny są bardzo dobre i smakują jak najzwyklejsze ciasto.



Składniki:

180 g cieciorki namoczonej na min. 7h
5 łyżek miodu
3 jajka
1/2 proszku do pieczenia
5 łyżek oleju kokosowego (lub rzepakowego)
odrobina olejku waniliowego
garść mrożonych truskawek

Wykonanie:

Namoczoną cieciorkę gotujemy ok. 40 minut, odstawiamy do ostygnięcia, a gdy jest już zimna blendujemy. Dodajemy resztę składników, całość mieszamy. Masę przekładamy do foremek, a na górę rzucamy pokrojone w kosteczkę truskawki. Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. SMACZNEGO ;-)



1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny :)